Nominaties innoSPIEL 2018

De innoSPIEL is een spellenprijs die innovatie in het zonnetje zet. Deze spellenprijs is vorig jaar in het leven geroepen door het Friedhelm Merz Verlag, organisator van de Internationale Spieltage Spiel, en de stad Essen. De eerste winnaar was Magic Maze. De vakjury heeft voor de verkiezing van dit jaar drie genomineerden geselecteerd:

Bonk: innovatief door de gelijktijdige combinatie van samenwerking, tactiek en behendigheid

Cool Runnings: innovatief door de introductie van ijsblokjes als voor de spelbeleving essentieel spelmateriaal

The Mind: innovatief door de mix van een basaal spelsysteem, minimale communicatie en het invoelen van de spelers

De winnaar wordt op woensdag 24 oktober bekendgemaakt tijdens de persconferentie voorafgaand aan Spiel 2018.

Commentaar: met Bonk ben ik niet bekend, de andere twee genomineerden had ook ik op de radar staan als innovatieve spelconcepten. Ik ben benieuwd wie er gaat winnen. Aan Cool Runnings heb ik onlangs nog de nodige lol beleefd. Een recensie ligt al op te stijven in het vriesvak.

Meer informatie: