Memo Dice bij 999 Games

999 Games meldt dat Memo Dice verkrijgbaar is. Dit is een nieuw geheugenspel van Haim Shafir, de bedenker van het populaire reactiespel met de bel Halli Galli. Memo Dice bevat negen dobbelstenen met 54 verschillende afbeeldingen, tien bekers (3x rood, blauw en zwart en 1x goud) en een scorebordje. De actieve speler gooit een dobbelsteen, legt deze midden op tafel zodat iedereen de gegooide afbeelding kan zien en dekt de dobbelsteen daarna af met een beker met dezelfde kleur als de afbeelding. De volgende spelers doen hetzelfde, waardoor er gaandeweg een rij bekers ontstaat. De allerlaatste dobbelsteen wordt met de gouden beker bedekt. Dit gebeurt voortijdig wanneer iemand een kleur gooit waarvan geen beker beschikbaar is. De laatste dobbelaar mag als eerste proberen te scoren. Je begint bij de eerste beker, noemt de afbeelding en tilt de beker op. Heb je het goed, dan krijg je de beker en mag je doorgaan. Heb je het fout, dan krijgt de volgende speler de beker en mag hij doorgaan. Elke beker levert één punt op, de gouden twee punten. Je speelt door totdat iemand twintig punten heeft verzameld.

Memo Dice is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: