Cwali op Spiel 2018

Bij de Nederlandse uitgever Cwali staat op Spiel 2018 het ‘roll & write’ dobbelspel Roll to the Top! centraal. Het spelmateriaal bestaat in de basis uit vijf scorebloks met elk 25 vellen (boom, Burj Khalifa, Matterhorn, piramide en Eiffeltoren), vijf gekleurde dobbelstenen (vier-, zes-, acht-, twaalf- en twintigzijdig) en een witte zeszijdige dobbelsteen met symbolen. De actieve speler werpt een dobbelresultaat, wat door alle spelers simultaan wordt gebruikt. Je hoeft niet alle stenen te gebruiken. Je vult vakjes op jouw scorevel met de waarde van één steen of de som van meerdere stenen. Je noteert vanaf de onderkant steeds hogere getallen, maar je krijgt bij ‘vrijhangende’ velden opnieuw de kans om lage getallen te noteren. De symbolen op de witte steen zorgen ervoor dat de mix van gekleurde stenen doorlopend wijzigt. Je wint het spel door als eerste jouw scorevel te vullen.

Roll to the Top! is een ontwerp van Peter Joustra en Corné van Moorsel. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf negen jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. Het spel kost op de beurs € 14,-.

Voor € 6,- is een Roll to the Top! Special Challenges Pack te koop. Deze bevat vijf nieuwe uitdagingen met elk 30 sheets: Wooden House, Art to the Top, Heydar Center, Roll Your Own en Cube House sheets.

Op Boardgamegeek vind je een ‘designer diary‘ over het ontstaan van dit leuke dobbelspel.

Factory Funner&Bigger, de tweede editie van Factory Funner, wordt op dit moment geproduceerd in Tsjechië. Met een beetje mazzel is het spel op Spiel 2018 te koop voor € 44,-. Voor dit spel zijn ook twee kleine uitbreidingen te koop voor € 3,- per stuk.

De derde editie van Habitats is te koop voor € 29,-. Deze editie bevat een kleine regelwijziging ten opzichte van de vorige editie: aan het begin van elk jaar plaats je twee tegels in plaats van één.

Je vindt Cwali in hal 1, standnummer G125. Dit is dezelfde plek als vorig jaar.

Meer informatie: