EmperorS4 Games op Spiel 2018

EmperorS4 Games is een Taiwanese uitgever, die onder meer bekend is van het door White Goblin Games naar Nederland gehaalde tweepersoonsspel Hanamikoji. Op Spiel 2018 presenteren ze drie nieuwe spellen en een handvol promo’s (o.a. voor Hanamikoji). Het is inmiddels mogelijk om de spellen voor te bestellen. Je vindt EmperorS4 Games op Spiel 2018 in hal 4, standnummer C104.

Discovery: The Era of Voyage is de Chinees- en Engelstalige editie van een Japans handelsspel over middeleeuwse zeevaart. Het speelveld bestaat uit kaartjes met drie soorten eilanden: productie, handel en cultuur. De actieve speler vaart naar een eiland. Vervolgens krijg je de basisinkomsten van dat eiland (en een bonus voor jouw investeringsmarkers). Ten slotte betaal je de afgebeelde kosten om één investering op het eiland te doen. Aan het einde van het spel zijn de meeste investeringen goed voor de meeste punten per eiland. Dit spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten. Op de pre-orderpagina kun je het regelboek downloaden.

The Realm of Sand is een legspel, waarbij je runenstenen verzamelt waarmee jij op jouw bordje opdrachtkaartjes vervult (kleur en vorm). Dit levert extra speelstukken, levels, winstpunten en zandlopers op. Het einde wordt ingeluid wanneer iemand tien zandlopers heeft verzameld. Dit spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 30-60 minuten. Op de pre-orderpagina kun je het regelboek downloaden.

Walking in Burano speelt zich af in Venetië. Het speelveld is een rijtje bontgekleurde huizen. Je speelt kaarten om personages tot een bezoekje te verlokken. Dit levert punten op afhankelijk van de samenstelling van de huizen. Dit spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20-40 minuten.

Meer informatie: