GraviTrax basisset

Op de Spielwarenmesse in Nürnberg van 2017 presenteerde Ravensburger Duitsland de basisset van het nieuwe spelsysteem GraviTrax, die in de loop van dat jaar in Duitsland is verschenen. Bij dit spel bouw je een kogelbaan en speel je met de wetten van de zwaartekracht. Met behulp van een boekje met bouwschema’s en een boekje met opdrachten probeer je een logisch opgebouwde baan te construeren, waarbij je rekening hebt te houden met natuurkundige wetten. Kogels vliegen over het spoor, speciale onderdelen introduceren bijzondere situaties, met actiestenen kun je hoogteverschillen overwinnen, speciale effecten activeren of kogels versnellen.

Inmiddels is de GraviTrax basisset ook met Nederlandstalige spelregels verkrijgbaar. Deze basisset is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 8 & 9 jaar. Het lijkt erop dat de uitbreidingen (Kanon, Katapult, Kogelslinger en Looping) inmiddels ook zijn voorzien van Nederlandstalige regelteksten.

Onlangs is in Berlin de grootste GraviTraxbaan ter wereld gebouwd. Daaraan hebben twee personen, de Nederlandse knikkerkoning Jelle Bakker en Jonas Lang van Ravensburger, anderhalve week gewerkt en 20.100 bouwdelen gebruikt, wat een baan van 246 meter lengte heeft opgeleverd.

Meer informatie: