Jumping Turtle Games: schijfjes worst

De Belgische uitgever Jumping Turtle Games is heel wat van plan dit jaar. Ze geven maar liefst zeven nieuwe titels uit, waaronder drie zelf ontwikkelde spellen en vier licenties. De eerste twee eigen producties zijn deze maand verschenen: het behendigheidsspel Fast Shot en het humoristische kaartspel Worst Case Scenario. Nederland moet het komende maanden nog even doen met de eigen Hemaworsten, omdat Worst Case Scenario tot het einde van het jaar exclusief wordt aangeboden via de Belgische keten Colruyt/Dreamland (de werkgever van de spelauteur).

Worst Case Scenario speelt zich af op de transportband van een worstenfabriek. In het begin van het spel krijg je twee geheime identiteiten (één bij vijf of zes spelers). Elke beurt speel je één van je drie handkaarten en trek je één nieuwe kaart. De kaarten staan je toe om de worsten van alle spelers te verplaatsen. Ook zijn er kaarten met Majoor Mosterd en Mevrouw Mayonaise die de plannen in de war kunnen sturen. Als iedereen aan de beurt is geweest, wordt de transportband in werking gezet en bewegen alle worsten richting de vleesverwerker. Daarna begint een nieuwe ronde met een nieuwe startspeler. Uiteindelijk zullen de worsten één voor één in de vleesverwerker vallen. Als je de laatste levende worst bezit, ben je de winnaar van het spel. Ben je voortijdig uitgeschakeld, dan blijf je doorspelen om ervoor te zorgen dat de laatste worsten op de band samen in de vleesverwerker belanden. In dat worst case scenario is er namelijk geen winnaar.

Worst Case Scenario is ontworpen door Mathias Rossie. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20-30 minuten.

Bij het tweepersoonsspel Fast Shot is het de bedoeling om als eerste jouw schijfje in het gemeenschappelijke doel te schieten. Er zijn twee verschillende spelvarianten. Bij de eerste variant moet je eerst een hindernisbaan afleggen, pas daarna mag je proberen te scoren. Bij de tweede variant moet je eerst de paaltjes in jouw eigen kleur omverschieten om te mogen scoren. Voor elke variant zijn tien opdrachten bijgevoegd; op de website van de uitgever zullen er nog meer verschijnen. Omdat je naar een gemeenschappelijk doel speelt, is het spel vanzelf interactief. Je kunt het schijfje van jouw tegenstander hinderen door met jouw schijfje in de weg te gaan liggen of door het weg te tikken.

Fast Shot is een ontwerp van Jurgen Spreutels (de auteur van Baby Blues). Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf zes jaar en heeft meestal een speelduur van een vijftal minuten. Fast Shot heeft twee verschillende edities, waarin de kleuren van de doosjes en van de speelstukken verschillen. Met twee sets kun je het spel met vier spelers spelen.

Meer informatie: