KeyForge: Call of the Archons

Fantasy Flight Games heeft vandaag een nieuw kaartspelsysteem van Richard Garfield aangekondigd, KeyForge: Call of the Archons. Dit spel wordt gepresenteerd als een ‘Unique Deck Game’. Hiermee wordt bedoeld dat elk individueel Archon Deck uniek is, met zijn eigen combinatie van Archon en kaartmix. In deze eerste Keyforge set zijn volgens de uitgever meer dan 104,000,000,000,000,000,000,000,000 decks mogelijk.

Elk deck bevat creaturen van drie van de Grote Huizen uit de setting van het spel. The brawlers of Brobnar zijn goede vechters, Mars vecht met laserwapens en vliegende schotels, The angelic crusaders of Sanctum beschermen de zwakken en bestrijden blasfemisten, Scholars of Logos experimenteren erop los, The demons of Dis stelen de zielen van hun vijanden, in de schaduwen van Shadows gaan dieven schuil en Untamed is op zijn best in de wildernis. Volgens de uitgever zit de kracht van de decks niet in individuele kaarten, maar in de interactie tussen de kaarten, in de slimme combo’s.

Aan het begin van elke beurt noem je één van de drie huizen in jouw deck. In jouw beurt mag je alleen acties, artefacten, creaturen en upgrades van het desbetreffende huis gebruiken. Het spelen van kaarten is gratis. Je gebruikt jouw kaarten om de juiste balans te vinden tussen het verzamelen van het kostbare Æmber en het bestrijden van je tegenstander. Het is uiteindelijk zaak om sleutels te smeden om de kluizen van de Crucible te openen.  Elke sleutel kost je zes Æmber, je hebt er drie nodig om te winnen.

De Keyforge: Call of the Archons Starter Set bevat twee vaste training decks, Miss “Onyx” Censorius en Radiant Argus the Supreme, twee unieke Archon Decks, waarvan je de inhoud pas na het openen ontdekt en ten slotte enkele hulpmiddelen voor de spelers.

Het spel wordt vergezeld door een app en een website, waar jij jouw unieke decks kunt registreren en volgen, toernooien kunt vinden en contact onderhoudt met de spelersgemeenschap.

KeyForge: Call of the Archons is geschikt voor twee spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten. Het spel verschijnt in oktober 2018.

Meer informatie: