Ravensburger biedt verkoeling

Terwijl de zomer op volle toeren draait, zorgt Ravenburger Nederland voor ludieke verkoeling. Onlangs is het loopspel Cool Runnings uitgebracht, waarbij iedere speler zijn eigen bakje met een echt ijsblokje heelhuids over de finish moet zien te krijgen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want in dit spelsysteem staat het hinderen van de tegenstander voorop. Met jouw speelkaarten mag  je namelijk niet alleen de ijsblokjes over het bord bewegen, je kunt ook kiezen voor een van de vele ijsonvriendelijke aanvallen. IJsblokjes houden namelijk niet van hete adem, strooizout, een wrijvende duim, warme handen en soortgelijke fratsen. Gelukkig kun je een aanval afweren door een kaart met dezelfde afbeelding te spelen. Dan mag een andere speler het ongerief ondergaan (tenzij hij op zijn beurt afweert…. enzovoort). Je wint het spel door jouw ijsblokje als eerste over de finish te brengen of door het laatste ijsblokje te bezitten.

Cool Runnings is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Het spel is ontworpen door Olivier Mahy

Meer informatie: