Nieuws ‘van’ Enigma

Enigma uit Helmond is de Nederlandse distributeur van belangrijke uitgevers als Days of Wonder, Z-Man Games en Plan B Games/Next Move Games. Enigma zorgt er zelfs voor dat van sommige spellen Nederlandstalige edities verschijnen. Op de website en de sociale media van Enigma is hierover helaas weinig tot niets te vinden, informatie voor de consument schijnen ze niet aan te doen en op e-mails met vragen om informatie wordt door Enigma niet gereageerd. Misschien past deze raadselachtige stijl van communiceren wel goed bij de bedrijfsnaam. Gelukkig worden winkeliers wel op de hoogte gehouden, waardoor ik via een omweg toch een paar leuke dingetjes kan delen.

Het uitmuntende bordspel Azul is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing van 2018 in de categorie 12-17 jaar. De kinderversie van Concept (‘Kids Dieren’) is genomineerd in de categorie 6-7 jaar.

In het bestelsysteem van Asmodee BE wordt een Nederlandstalige editie van Sagrada aangekondigd.

En last but not least zijn gisteren twee nieuwe bordspellen uitgebracht:

  • De Nederlands- en Franstalige editie van het nieuwe bordspel van Plan B Games, Century – Oosterse Rijkdom. Voor de spelbeschrijving verwijs ik je naar een eerder nieuwsbericht.
  • De Nederlandstalige editie van Ticket to Ride New York. Voor de spelbeschrijving verwijs ik je naar een eerder nieuwsbericht.

Normaal zou ik afsluiten met het kopje en de hyperlink ‘meer informatie’, maar dat heeft bij dit bedrijf weinig tot geen zin.