Speelgoed van het Jaar nominaties 999 Games

Na de zevenklapper van 2017 doet 999 Games het dit jaar wat rustiger aan. Voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing van 2018 zijn vier spellen genomineerd. Het prachtig uitgevoerde driedimensionale bouwspel The Climbers doet mee in de categorie 8-9 jaar. Ik ben zeer benieuwd naar dit snoepgoed voor de ogen. In de categorie 10-11 jaar zorgt het Spiel des Jahres 1994 Manhattan voor nog meer driedimensionaal bouwplezier. Ik ben blij dat deze topper van Andreas ‘Puerto Rico’ Seyfarth eindelijk officieel naar Nederland komt (medio jaren ’90 distribueerde 999 Games de Duitse editie met een vertaling van ondergetekende). Het prachtig geïllustreerde Muse gaat voor de winst in de categorie 12-17 jaar. Ten slotte probeert de EXIT-familie de weg naar de winst te ontdekken in de categorie 18+ (waarbij ik me afvraag waarop deze ogenschijnlijk belachelijke leeftijdsindicatie is gebaseerd).

Volgens het persbericht van 999 Games kan er vanaf 5 september 2018 door het publiek worden gestemd op www.speelgoedvanhetjaar.nl. Dan moeten de genomineerde spellen ook daadwerkelijk in de winkels liggen. De winnaars van Speelgoed van het Jaar worden op woensdag 7 november 2018 bekendgemaakt. Gelukkig is de organisator dit jaar zo slim om de samenloop met het Spellenspektakel te vermijden.

Ik heb geen informatie van andere uitgevers ontvangen. Ik ben niet van plan om te trekken aan onwillige paarden. Medio augustus worden alle genomineerden gepresenteerd op de Speelgoed van het Jaar website. We zien het tegen die tijd wel verschijnen.

Meer informatie: