WK Stratego in Nederland

Het eenentwintigste Wereldkampioenschap Stratego vindt plaats in Nederland. Van 23 tot en met 26 augustus 2018 wordt in Naarden-Vesting op wereldniveau gestreden om elkaars vlag. Daar zullen ongeveer honderd Strategospelers uit o.a. Nederland, Griekenland, Duitsland, België, Engeland en zelfs Amerika strijden om de wereldtitels.

De officiële opening vindt plaats op donderdag 23 augustus om 13.15 uur. Een kanonschot geeft het startsein voor het kampioenschap. Het toernooi begint in het Nederlands Vestingmuseum met het WK Barrage, waarbij iedere speler slechts met acht stukken speelt. Hier zullen o.a. meervoudig Wereldkampioen Pim Niemeijer uit Rotterdam, regerend Wereldkampioen Anjo Travaille uit Utrecht en de Britse topspeler Richard Ratcliffe (oud-Wereldkampioen) in actie komen. Op vrijdag en zaterdag wordt het WK Classic (met veertig stukken) gespeeld en op zondag het WK voor landenteams. Laatstgenoemde toernooien vinden plaats in het historische Het Arsenaal in Naarden.

Durf jij de strijd aan? Inschrijven voor het WK kan met korting tot 31 juli via de WK Facebook pagina.