De maskertrilogie keert terug

De Nederlandse spellenuitgever Keep Exploring Games heeft een grote slag geslagen. In oktober komt deze uitgever met nieuwe Nederlandstalige versies van de populaire maskertrilogie van Wolfgang Kramer & Michael Kiesling: Tikal, Mexica en Cuzco. De eerste twee titels klinken je ongetwijfeld bekend in de oren dankzij de Ravensburger edities van een kleine twintig jaar geleden. Ook de derde titel is inhoudelijk een oude bekende, in 2000 heette dit spel nog Java en was het door druk van Ravensburger thematisch een vreemde eend in de bijt. Cuzco past nu goed bij de rest. Dit is echt een stoere acquisitie van deze kleine uitgever. Dit zijn stuk voor stuk topspellen. Kleine jongens worden snel groot.

Bij Tikal organiseren schatgravers een expeditie naar een door de jungle overwoekerde Mayastad en graven ze tempels uit en schatten op. Iedere speler beschikt per beurt over tien actiepunten, die hij slim moet verdelen over de mogelijke opties. Cuzco combineert de actiepunten met de mentale uitdaging om je stukken goed in de hoogte te positioneren en om je tegenstanders te blokkeren. Ook Mexica maakt gebruik van het actiepuntensysteem, maar combineert dit met een spannende, interactieve strijd om territoriale controle. Mexica is inmiddels mijn favoriet van het trio. De drie spellen worden prachtig uitgevoerd met driedimensionale resin tempelstukken.

Meer informatie: