Patchwork Light bij 999 Games

Uwe Rosenberg’s Patchwork is een populair tweepersoonsspel, dat ook aan mijn tafel veel speelplezier heeft opgeleverd. Ik vind dit zelfs een van de beste tweepersoonsspellen in de lange geschiedenis van 999 Games. Patchwork combineert toegankelijkheid, tactiek en een smaakvolle vormgeving. Maanden geleden bleek al dat Uwe aan meerdere nieuwe Patchworkvarianten werkt, waaronder een ‘light versie’. Gisteren kreeg ik bericht van 999 Games dat de Nederlandstalige editie van Patchwork Light volgende week in de winkels zal liggen. (Update 9/7: volgende week moet je bij 999 Games blijkbaar met een korrel zout nemen. Het spel wordt nu deze week verwacht….. voor wat het waard is).

Bij Patchwork Light zijn de bordjes van de spelers wat kleiner (7 x 7 velden), de lapjestegels wat groter en is er geen versie van de ‘7 x 7 bonus’. De spelers vullen hun bordjes zo slim mogelijk met bonte lapjes, waarvan het overgrote deel aan het begin in een cirkel wordt aangeboden (de blauwe lapjes worden later toegevoegd). Je bent aan de beurt zolang je achteraan ligt op het tijdspoor. De actieve speler kiest één van de drie lapjes voor de neutrale pion uit de cirkel, zet de pion voor dat lapje, betaalt de aangegeven hoeveelheid knopen, legt het lapje aan op zijn bordje en zet zijn tijdsteen vooruit op het tijdspoor. Via dat spoor kun je her en der kleine lapjes (handige gatenvullers) en knopen verdienen. Het einde is daar wanneer beide tijdstenen het spoor hebben volbracht. Dan krijg je één punt voor elke knoop en twee strafpunten voor elk gat in jouw lappendeken.

Patchwork Light is geschikt voor twee spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van 10 minuten.

Meer informatie: