Seasons, een tweepersoonskaartspel van 999 Games

999 Games heeft deze week het tweepersoonskaartspel Seasons uitgeleverd. Dit spel van team SAIEN is internationaal bekend als 4 Seasons, maar 999 Games had al een kaartspel met die titel. Het spel bevat 48 speelkaarten in vier seizoenen/kleuren met de volgende waardes: 4 x 1, 6 x 2, 2 x 3. De waarde van een kaart is zonder kleur ook op de achterkant afgebeeld. De actieve speler geeft twee handkaarten aan zijn tegenstander. Die legt vervolgens de ene kaart bij een van de vier seizoenen in de gemeenschappelijke scorezone en de andere kaart in zijn eigen invloedzone. Daarna trekt de actieve speler twee nieuwe kaarten. Na negen rondes liggen er achttien kaarten bij de gemeenschappelijke seizoenen en heeft iedere speler negen kaarten in zijn eigen invloedzone liggen. Dan wordt elk seizoen afgewikkeld. De speler met de meeste invloed op een seizoen, wint de in het midden uitgespeelde winstpunten van dat seizoen.

Seasons is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: