Funkelschatz is het Kinderspiel des Jahres 2018

Het bordspel Funkelschatz is vandaag uitgeroepen tot het Duitse Kinderspiel des Jahres van 2018. Bij een van hun strooptochten ontdekken drakenkinderen een fonkelschat: een ijszuil met ingevroren fonkelstenen. Ze zouden deze schat maar wat graag meenemen naar hun holen. Helaas is de ijszuil daarvoor veel te zwaar. Er is maar één oplossing, ze moeten de zuil laten smelten. Maar vuurspuwen is nog niet zo makkelijk. Ze blazen nog geen vuur uit, maar hooguit hete lucht. Gelukkig heeft het viertal een ander idee: ze halen hun papa erbij om te helpen. En dat werkt inderdaad! Door papa’s vuuradem begint de zuil te ontdooien en de ene na de andere fonkelsteen tolt omlaag. Snel verzamelen de drakenkinderen de kostbare schat en brengen die naar hun holen. Met een beetje geluk zijn er zelfs voor papa draak nog een paar fonkelstenen over! Welk drakenkind heeft aan het einde de meeste fonkelstenen in zijn hol verzameld?

Funkelschatz is ontworpen door Lena en Günter Burkhardt, geïllustreerd door Daniel Döbner en wordt uitgegeven door HABA. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van 15 minuten.

Meer informatie: