1000 Bommen & Granaten bij 999 Games

999 Games komt deze week met 1000 Bommen & Granaten, de Nederlandse editie van Piraten Kapern, een dobbelspel van Haim Shafir uit 2011. In dit spel liggen piratenkaarten als trekstapel midden op tafel. Iedere speler krijgt een overzichtskaartje met de dobbelcombinaties en hun waardes. De actieve speler draait de bovenste piratenkaart open. Vervolgens mag hij met de acht dobbelstenen meerdere keren dobbelen, waarbij elke volgende worp uit minstens twee stenen moet bestaan. Schedels moet je apart leggen. Je krijgt winstpunten voor gelijke symbolen (wat bij acht gelijke stenen oploopt tot 4000 punten); diamanten en gouden munten zijn goed voor extra punten. Om te scoren moet je jouw beurt op tijd vrijwillig beëindigen. Bij de derde schedel lig je eruit en scoor je niets. Gooi je in de eerste worp vier of meer schedels, dan speel je deze beurt voor strafpunten voor jouw medespelers (100 per schedel). De omgedraaide piratenkaart heeft ook nog gevolgen. Hiermee kun je bijv. dubbele punten verdienen, krijg je een extra symbool of moet je een bepaalde combinatie gooien om te scoren. De winstpunten worden genoteerd op een scoreblad. Wie als eerste 6000 punten verzamelt, is de winnaar.

1000 Bommen & Granaten is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten.

Meer informatie: