De Goblins staan er gekleurd op

White Goblin Games meldt dat volgende week het kaartspel Illusion wordt uitgebracht. De spelers moeten elke ronde een rij met gekleurde kaarten vormen. Er zijn twaalf pijlkaarten (3x rood, geel, groen en blauw). De 98 kleurkaarten tonen op de voorkant allerlei patronen in deze kleuren, op de achterkant is van elke kleur aangegeven hoeveel procent deze van de voorkant uitmaakt. Beide soorten vormen een eigen stapel, de pijlkaarten gedekt, de kleurkaarten open. Elke ronde geeft de getrokken pijlkaart aan met welke kleur wordt gespeeld. In pijlrichting ontstaat een rij kaarten, waarvan het kleuraandeel steeds gelijk of hoger moet zijn. De actieve speler moet oftewel de juistheid van de volledige rij betwisten, oftewel een kaart van de stapel trekken en op de gewenste plek aan de rij toevoegen. Wordt een rij betwist, dan draai je de kaarten om en geven de procenten aan of de rij legaal is. Heb je terecht betwist, dan krijg jij de pijlkaart. Heb je ongelijk, dan gaat de pijlkaart naar degene die de laatste kleurkaart heeft gespeeld. Je speelt door totdat iemand drie pijlkaarten heeft verdiend.

Illusion is ontworpen door de Oostenrijker Wolfgang Warsch en geïllustreerd door Oliver Freudenreich. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten.

Van Wolfgang Warsch zijn tot dit jaar twee spellen gepubliceerd, maar in 2018 gaat hij helemaal los met maar liefst vier titels: Illusion, de kaartspelhit The Mind, het dobbelspel Ganz schön clever en de bag builder Die Quacksalber von Quedlinburg.

Meer informatie: