Fonkelnieuwe 999 Games spellen op Zuiderspel

Op Zuiderspel demonstreert 999 Games o.a. twee nieuwe spellen, waarvan de Nederlandstalige edities pas later in het voorjaar worden verwacht. Op de beurs kun je ze alvast testen. Wanneer de spellen jou bevallen, kun je ze met vijf euro korting voorbestellen. Drop it wordt in de eerste week van april verwacht, Ganges volgt in de loop van mei.

Drop It is een behendigheidsspel waarbij de spelers beurtelings één speelstuk in het rechtopstaande speelbord laten vallen. De speelstukken hebben verschillende vormen: cirkel, driehoek, vierkant en ruit. Je scoort punten voor de hoogste verdieping waar het speelstuk eindigt en voor het raken van speciale locaties. Het is verboden om met jouw speelstuk gelijke vormen of kleuren te raken. Meer informatie: nieuwsbericht.

Rajas van de Ganges is het nieuwe bordspel van Inka & Markus Brand. De spelers zijn Indiase heersers die hun provincies moeten ontwikkelen. Met behulp van hun arbeiders en de inzet van verzamelde dobbelstenen proberen ze de race om roem en geld te winnen. Roem gaat in klokrichting over het scorespoor, geld gaat tegen de klok in. Iedere speler heeft zijn eigen provinciebord, een handvol arbeiders, één boot, een standbeeld van Kali en wat markers. Aan het begin van het spel zijn drie arbeiders actief, op de scoresporen of op de rivier kun je er twee bijkrijgen. Gekleurde zeszijdige dobbelstenen zijn de belangrijkste grondstof in dit spel. Ik heb de Duitse editie een paar keer gespeeld. Rajas is een topper. Meer informatie: nieuwsbericht.

Meer informatie: