Pumpkin Games op Zuiderspel

Op de tweedaagse spellenbeurs Zuiderspel in Veldhoven gaat de nieuwe Nederlandse uitgever Pumpkin Games eindelijk publiekelijk van start. Op de beurs demonstreert Pumpkin Games twee nieuwe kaartspellen, Dino Battle en Tricky Dungeon.

In Dino Battle staat de voedselketen van dinosaurussen centraal. De regels geven aan welke soorten bij andere soorten op het menu staan. Meestal eet één sterke dino één zwakkere soort, maar soms kun je met twee zwakke dino’s een grote jongen verorberen. Het draait om kaarten afleggen en dat wil je zo lang mogelijk volhouden. Dit spel is ontworpen door Niek van den Brink & Timon Sluis en geïllustreerd door Victor P. Corbella. Ik heb al menig potje met mijn neefje van elf achter de kiezen. Hij is verzot op dit spelletje.

Tricky Dungeon is een slagenspel met bekende elementen, maar vooral ook met leuke extraatjes. De spelers kiezen om beurten een held. Iedere held heeft zijn eigen effect op de regels en bepaalt hoe de actieve speler in de dungeon goud kan verdienen. De andere spelers werken als team samen en proberen de actieve speler tegen te werken. Dit spel is ontworpen door Arjan van Houwelingen en geïllustreerd door Victor P. Corbella. Een tip voor liefhebbers van slagenspellen.

meneer Spellenpoort en meneer Pumpkin knokken graag een robbertje met dino’s

Het hart van Pumpkin Games is Patrick Zuidhof. Deze Haagse spelauteur en  -ontwikkelaar was voorheen betrokken bij PlayThisOne. Laatstgenoemde uitgever bestaat niet meer, maar gelukkig zijn de voorraden en de licenties onlangs overgedragen aan Pumpkin Games. Dit betekent niet alleen dat je op Zuiderspel kunt genieten van de Kniziaatjes Stingy en Revoltaaa, maar ook dat enkele veelbelovende licenties uit hun winterslaap zullen ontwaken. Ik kijk met name uit naar de opvolger van de tophit UGO!, maar er zit meer moois in de pijpleiding.

Meer informatie: