Nieuwe titels van Eggertspiele

Eggertspiele heeft onlangs twee nieuwe titels aangekondigd. Deze Duitse uitgever is vorig jaar overgenomen door het Canadese Plan B Games. Laatstgenoemde werkt voor de distributie in België en Nederland samen met Asmodee België respectievelijk Enigma, waardoor dit ongetwijfeld gevolgen zal hebben voor de verkrijgbaarheid in Nederland. Het lijkt erop dat 999 Games uit beeld is voor de Nederlandstalige versies van hun nieuwe spellen.

In juni verschijnt Rails to the North, een uitbreiding van het door 999 Games naar Nederland gehaalde bordspel Great Western Trail. Deze uitbreiding bevat een speelbordextensie waarop een nieuwe spoorlijn wordt aangelegd. Nu gaat de aandacht uit naar het beleveren van de steden in het noordoosten, zoals Chicago, Detroit en New York. Hier is het lastiger om zaken te doen, waardoor het verstandig is om onderweg vertakkingen naar behulpzame stadjes aan te leggen. Verder beschik je over nieuwe gebouwtegels, een uitbreiding voor jouw tableau en nieuwe stationschefs. Deze uitbreiding is uiteraard ontworpen door Alexander Pfister.

Begin augustus verschijnt op GenCon 2018 het nieuwe bordspel Coimbra. Deze stad, met een van de oudste universiteiten van Europa, was het culturele en wetenschappelijke centrum van Portugal in de vijftiende en zestiende eeuw. Als hoofd van een vooraanstaande familie probeer je het prestige van jouw geslacht te vergroten. Daartoe strijd je om de gunst van invloedrijke inwoners, door ze geld toe te schuiven of ze te beschermen met lijfwachten. Met hun hulp kun je wetenschappelijk onderzoek bevorderen, de relatie met de omliggende kloosters versterken of investeren in ontdekkingsreizen. Er leiden meerdere wegen naar de winst. Volgens de uitgever dien je in de combinatie van inkomsten verhogen, wachters inhuren, wetenschappelijke vooruitgang, religieuze relaties en ontdekkingsreizen op zoek te gaan naar synergie. De actiemotor bestaat uit het draften en inzetten van dobbelstenen. Elke dobbelsteen werkt door in de speelvolgorde, de omkoopkosten en de eigen inkomsten.

Coimbra is ontworpen door Virginio Gigli en Flaminia Brasini (beiden waren betrokken bij de ontwikkeling van spellen als Lorenzo il Magnifico  en Leonardo da Vinci) en geïllustreerd door Chris Quilliams. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van 90-120 minuten. De uitgever meldt dat het spel vanaf 16 april 2018 is voor te bestellen. Wanneer je dat bij Eggertspiele zelf doet, kun je een exclusieve promo bemachtigen.

Meer informatie: