Gentes Kickstarter

Tasty Minstrel Games en Game Brewer hebben vandaag de Kickstarter van Stefan Risthaus’ uitmuntende ontwikkelingsspel Gentes gelanceerd. De eerste editie van Spielworxx verscheen in de zomer van 2017, maar was al na een paar weken uitverkocht. Ik begrijp wel waarom, Gentes is mijn favoriete expertspel van vorig jaar.

Deze nieuwe internationale editie wordt aangeboden in twee versies: een retailversie met kartonnen munten en fiches en een luxe versie met metalen munten en houten speelstukken. Gezien het relatief geringe prijsverschil (het lijkt erop dat ze op de luxe componenten weinig tot niets verdienen) zou ik het wel weten. Dankzij de deelname van het Vlaamse Game Brewer kun je kiezen voor Nederlandstalige spelregels.

ook de kaarten zijn opgepoetst

Gentes is geschikt voor 2-4 spelers vanaf veertien jaar (Spielworxx ging voor twaalf jaar) en heeft een speelduur van 75-120 minuten. De Kickstartercampagne loopt tot zaterdag 17 februari 2018 en was op de eerste dag al ruimschoots gefinancierd. Het spel wordt naar verwachting in november 2018 uitgeleverd (al heeft TMG in het verleden laten zien dat zo’n releasedatum gemakkelijk met een paar maanden kan worden opgerekt).

Meer informatie: