Nieuwe Kickstarter voor Street Rod

De Nederlandse uitgever Gaudete Games geeft vandaag gas voor de hernieuwde Kickstarter van zijn spel Street Rod: the card game. Dit kaartspel is geïnspireerd door het gelijknamige computerspel uit 1989. Je begint het spel met een bescheiden startkapitaal en een simpele racewagen. Gaandeweg koop je betere auto’s en onderdelen. In drag races ga je op verschillende circuits vervolgens de strijd aan met je medespelers. De kans op succes wordt grotendeels bepaald door jouw racescore op het gekozen circuit en een beetje geholpen door het lot.

Street Rod: the card game is geschikt voor 1-5 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 20-30 minuten. Het spel is ontworpen door Jan Willem van Dijk en geillustreerd door Sebastián Koziner en Evie van Maanen. Het spel wordt uitgegeven in samenwerking met streetrodonline.com.

Ontwerper Jan Willem van Dijk over deze tweede poging: ‘de vorige campagne bleven we steken op 60%, deze keer hebben we er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken! Het afgelopen half jaar zijn de volgende verbeteringen toegevoegd:

  • We hebben een online app ontwikkeld als snelle rekenhulp voor de sterkte van je Street Rod op de Drag Race, Mulholland Drive of Aquaduct Track.
  • Omdat de sterkste tegenstander in het deck, ‘The King’ altijd moet racen als hij langskomt, verkleint dit de afstand tussen de sterkste speler en de anderen. ‘

De Kickstarter loopt tot 9 februari 2018. Bij een succesvolle financiering zou het spel in juli 2018 moeten verschijnen.

Meer informatie: