Het wordt winter op Catan

999 Games komt in het late voorjaar met een Nederlandstalige editie van de indrukwekkende Catanvariant ‘A Game of Thrones: Catan.’ Dit is een zelfstandig speelbaar bordspel voor 3-4 spelers van Klaus en Benjamin Teuber, die zich afspeelt in het noorden van Westeros. Het speelveld bestaat uit een vast raamwerk, waarin de bekende gebiedstegels worden geplaatst, met de Muur aan de noordkant. De Nachtwacht heeft versterking nodig. De spelers moeten zorgen voor aanvoer van grondstoffen, om nieuwe wegen, nederzettingen en versterkingen te bouwen. Daarnaast moeten er altijd voldoende Wachters op de Muur zijn, omdat vanuit het land Achter de Muur Wildlingen en Reuzen proberen door te breken. Een doorbraak blokkeert de grondstofproductie van de getroffen gebieden. Komt het tot een derde doorbraak, dan wint de speler met de meeste wachters op de Muur. Dit introduceert een coöperatief element met een flinke dosis eigenbelang. De spelers krijgen hulp van elf heldenkaarten met personages uit de populaire fantasyserie.

Het spelmateriaal bestaat onder meer uit 124 plastic figuren voor vier spelers, 40 neutrale Wildlingen en Reuzen en ten slotte een figuur van mijn favoriete roodbaard Tormund. De verkoopprijs van de Nederlandse editie is € 84,99 en loopt daarmee in de pas met de Duitse editie.

Meer informatie: