Steffen Benndorf’s Verflucht!

De Duitse spelauteur Steffen Benndorf heeft inmiddels meerdere succesvolle dobbel- en kaartspelletjes op zijn naam staan. Bijvoorbeeld Qwixx, Qwinto en The Game worden dankzij White Goblin Games ook in Nederland volop gespeeld. Deze maand verschijnt zijn eerste spel bij Amigo Spiele. In het coöperatieve kaartspel Verflucht! proberen de spelers monsters uit een spookhuis te verdrijven. Aan het begin van het spel worden de kaarten met de waarde 1-40 (er zijn rode kaarten met monsters en groene kaarten met voorwerpen) geschud en over de tafel verdeeld. Daarnaast worden zegels klaargelegd.

De actieve speler pakt één kaart en bekijkt deze. Een voorwerp neem je in jouw hand, maar je mag de waarde nooit verklappen. Een monster leg je open op tafel. Vervolgens heb je de kans om het monster met een of meer voorwerpen te verdrijven. Uiteraard moet de waarde van de voorwerpen minstens de waarde van het monster evenaren. Het is verstandig om af te spreken wie welk monster aanpakt, zodat je geen krachtpunten verspilt. Daarbij kun je niet onbeperkt treuzelen, omdat het zesde open monster de aanval opent en meteen verdreven moet worden. Dit gebeurt ook wanneer zich een groep monsters met opeenvolgende waardes vormt. Kun je zo’n aanval niet afweren, dan moet je een van de zegels inzetten. Het spel is voorbij wanneer alle kaarten zijn omgedraaid en er niet teveel monsters op tafel liggen. Dan scoren de spelers punten via de resterende zegels.

Verflucht! is geschikt voor 1-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: