Spielbox in Eindhoven

Vanmorgen plofte de laatste Spielbox van 2017 op mijn deurmat. Normaal schrijf ik geen nieuwsberichten over dergelijk leesvoer, maar voor dit nummer maak ik graag een uitzondering. De reden is het artikel “Gemeinsames und Unterschiede’. Hierin schrijft Christwart Conrad over zijn bezoek aan het vierentwintigste Spellenspektakel. Dit heeft een leuk artikel opgeleverd, met een terugblik op de beurs van 2017, enkele woorden over de nieuwe partyspellen van 999 Games, een korte beschouwing van de Nederlandse spellenscène en de geschiedenis van het Spellenspektakel. Noemenswaardig is ook de recensie van Azul, waarin maar liefst de helft van de reviewers met negens en tienen strooit. Ik snap wel waarom, dit is een briljant spel. Het traditionele presentje is deze keer de Capitol promo van Kingdom Builder.

Meer informatie: