Pandemic Rising Tide is verkrijgbaar

Vanaf donderdag 14 december ligt de Nederlandstalige editie van Pandemic: Rising Tide in de winkels. Dit is een coöperatief spel waarin de Nederlandse strijd tegen het dreigende water centraal staat. Dit is het tweede spel in de Survival Series, een reeks zelfstandig speelbare varianten op de coöperatieve topper Pandemic. Deze uitgave heeft een relatie met het Pandemic Survival toernooi, waarvan de finale eerder deze maand in Amsterdam plaatsvond. Matt Leacock heeft deze variant ontwikkeld met de Nederlandse spelauteur Jeroen Doumen.

Rising Tide speelt zich af op een kaart van Nederland. In dit spel wordt geen strijd geleverd tegen levensgevaarlijke ziektes, maar tegen het water. De spelers moeten vier historische waterbouwwerken bouwen, waaronder de Deltawerken, om het land tegen het stijgende water te beschermen. De voltooiing van zo’n bouwwerk levert meteen een bonus op. Zo kun je via de Deltawerken het zuiden van het land beschermen tegen de Noordzee, waardoor je jouw inspanningen op andere provincies kunt richten. Het waterpeil in de provincies wordt aangegeven met behulp van blokjes, waarvan er gaandeweg meer op het bord verschijnen. Gelukkig kun je de dreiging in de risicovolle provincies indammen door strategisch geplaatste dijken of door het wegpompen van water met door windmolens aangestuurde gemalen. Een gemaal kan een blokje verwijderen uit elke provincie die via de overstroming is verbonden. Wanneer je gemalen en dijken goed combineert, kun je provincies beschermen en tegelijkertijd water uit overstroomde gebieden wegpompen.

Meer informatie: