999 Games op het Spellenspektakel

Op het Spellenspektakel lanceert 999 Games Picture Party, een nieuw partyspel van de Nederlandse spelauteur Daan Kreek. Elke ronde trekt één van de spelers één van de honderd dubbelzijdige fotokaarten. Vervolgens stemmen alle spelers in het geheim bij wie ze de afbeelding op de fotokaart het beste vinden passen. Nadat alle spelers hun stemkaart hebben omgedraaid, wordt bepaald welke speler de meeste stemmen heeft. Iedere speler die op één van die spelers heeft gestemd, zet zijn pion op het speelbord vooruit. Bereikt jouw pion als eerste het finishveld, dan heb je gewonnen. Picture Party is geschikt voor 3-10 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van 30 minuten.

Auteur Daan Kreek is op het Spellenspektakel aanwezig. Hetzelfde geldt voor Arjan van Houwelingen, de auteur van de andere nieuwe 999 Games titel Capo della Mafia. Dit is een blufspel. Elke ronde moet je zien te voldoen aan de vereisten van een opdrachtkaart. Daartoe speel je een aantal handkaarten open en gedekt uit. Kun je de vereiste symbolen niet spelen, dan kun je toch scoren wanneer jouw medespelers niet doorhebben dat je bluft. Word je betrapt, dan gaat dat ten koste van jouw score en verdienen zij punten. Capo della Mafia is geschikt voor 3-7 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 30 minuten.

Door omstandigheden zullen twee andere aanstaande releases de beurs net niet halen. Majesty en Polis worden pas volgende week in Almere verwacht. Deze spellen worden wel op de beurs gedemonstreerd. Op de demotafels vind je een inschrijflijst, waarop je een exemplaar met € 5 korting kunt bestellen.

Meer informatie: