The Great Tour op het Spellenspektakel

Na een succesvolle introductie op Spiel zal spellenuitgever Tactic ook op het Spellenspektakel het spel The Great Tour demonstreren. Dit familiespel is een ontwerp van de Nederlandse spelauteurs Dennis Merkx en Kees Meis, met illustraties van Joris van Beusekom. In dit spel ga je met jouw minibus en een groep toeristen op reis in Europa. Het speelbord toont een kaart van Europa, met wegen en steden. Je rijdt van Milaan naar Parijs en zet daarna koers naar Amsterdam. De concurrentie probeert dit sneller en beter te doen dan jij. Spelers kunnen tijdens hun beurt een route rijden of ze kunnen kaarten pakken van één van de drie verschillende trekstapels. In de eerste stapel zitten alleen gewone stadskaarten, in de tweede stapel ook filekaarten en in de derde stapel ook jokers. Door routes te rijden verzamel je punten, maar creëer je ook files op verschillende wegdelen. Een file zorgt voor extra kosten wanneer de volgende speler op dezelfde weg wil rijden. De desbetreffende wegdelen komen pas vrij wanneer de speler zelf weer naar een andere stad gaat. Tijdens het spelen kun je extra bonussen verdienen, zoals de stadsgids voor degene die het meest in een stad is geweest.

The Great Tour is geschikt voor 3-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten.

Meer informatie: