Spellenspektakel 2017 – vooruitblik

Op zaterdag 11 en zondag 12 november opent het grootste en gezelligste spellenevenement van de Benelux zijn deuren. Het beursgebouw van Eindhoven wordt komend weekend bevolkt door toonaangevende spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met mooie aanbiedingen en tweedehands pareltjes, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers. Het spelen wordt jou op deze beurs gemakkelijk gemaakt. De spellen liggen al klaar en tientallen demonstrateurs leggen je uit hoe je de spellen moet spelen. Ingewikkelder dan dit is het niet.

Het Spellenspektakel is een evenement voor het gehele gezin, dus ook voor jonge kinderen. Op het Kinderplein vind je kinderspelletjes en andere leuke en creatieve activiteiten voor de kleintjes. En uiteraard is er bij de kinderspellengigant HABA ook genoeg te doen.

Het Spellenspektakel en de hierna genoemde sponsoren trakteren de eerste 2500 bezoekers van elke beursdag weer op een leuke goodie bag. Deze tas bevat dit jaar het uitstekende kaartspel Wizard (999 Games), een Dobble pocketsize demo versie (Enigma), een Jan van Haasteren kalender (Jumbo) en de speciale beurseditie van het tijdschrift Spel! (Ducosim).

Wil je weten welke spellen komend weekend op tafel liggen? Werp dan een blik op de forse lijst met speldemonstraties van de aanwezige uitgevers en auteurs. Bij spellenclubs als Roll the Dice en Ducosim kun je daarnaast terecht voor de spellenhits van de internationale beurs Spiel, de genomineerden van de Nederlandse Spellenprijs en andere lekkernijen voor veelspelers. Roll the Dice organiseert ook dit jaar een spellen top 30, een hitlijst die door de beursbezoekers wordt samengesteld. Stemmers maken kans op een leuke prijs.

Bordspelmania organiseert zijn populaire uitgeversrally, een fotozoekwedstrijd waaraan de meeste op de beurs aanwezige uitgevers deelnemen. Per uitgever is een fragment van een spel gefotografeerd. Aan jou de taak om op het Spellenspektakel de juiste titels en uitgevers bij deze foto’s te zoeken. Bij de Bordspelmania stand kun je het deelnameformulier ophalen en inleveren. Met de uitgeversrally kun je leuke prijzen winnen, ook wanneer je maar een paar spellen hebt ontdekt.

Op zaterdagavond is er een afterparty in de Holiday Inn. Om 18:00 uur gaan daar de speelzalen open en vanaf 20:00 uur zorgt 999 Games samen met het demoteam van Ducosim voor demonstraties van hun leukste spellen. Uiteraard kun je ook je eigen spellen op tafel leggen. De avond is toegankelijk voor iedereen, ook als je geen kamer hebt gereserveerd ben je van harte welkom. Je vindt de Holiday Inn op een paar minuten lopen van het beursgebouw (na het verlaten van de hoofdingang van het Beursgebouw ga je rechtsaf, loop je de fietstunnel in, ga je halverwege met een draai omhoog en sta je naast het hotel).

Heb jij geen idee wat een Spellenspektakel is? Neem dan deze rondleiding door de historie van de beurs.

Hoe was het vorig jaar? Lees het verslag van het Spellenspektakel van 2016.

Gegevens Spellenspektakel 2017

  • Zaterdag 11 en zondag 12 november 2017, van 10.00 – 18.00 uur
  • Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven
  • Entreeprijs: raadpleeg de ticketinformatie op de Spellenspektakel website.

Meer informatie: