Marco Polo breidt uit

999 Games heeft onlangs een uitbreiding van het met de Nederlandse Spellenprijs bekroonde bordspel Marco Polo uitgebracht. Deze set bevat twee nieuwe modules, De stad Venetië en De reisgenoten, vijf nieuwe karakters en het materiaal voor een vijfde speler. Bij De stad Venetië wordt het speelveld uitgebreid met een extra bord met grote en kleine paleizen in Venetië. Deze worden bezet met stadskaarten en stadsbonustegels. Iedere speler krijgt vier extra handelsposten. Via een afzonderlijk actieveld (in de stijl van De gunst van Khan) claim je in Venetië paleizen met jouw handelsposten. Dit levert je bonussen op en aan het einde extra winstpunten.

Bij De Reisgenoten leg je zes open reisgenoottegels onder het speelbord met een gedekte stapel ernaast. Wanneer je de desbetreffende actie kiest, plaats je één dobbelsteen, krijg je één product uit de voorraad en kies je één van de openliggende reisgenoten. Deze steunt jou de rest van de ronde met een eenmalig of een continu voordeel: dobbelsteen aanpassen, één steen minder inzetten, korting of extra punten bij contracten, vaste reiskosten, gebruik een stadskaart zonder handelspost enzovoort.

Er zijn verder vijf nieuwe karakters. Papa Gregorio X. krijgt elke ronde een gratis reisgenoot. Donata Badoer geeft je elke ronde één kameel en een dobbelsteenfiche, die je als kleurloze steen kunt gebruiken. Met Bellela, Fantina & Moreta mag je elke ronde één van vijf niet actieve karakters kiezen en gebruiken. Piedro Tartarino start het spel op één van drie afgebeelde dorpen en mag elke ronde één keer de dobbelstenen op één actieveld lozen. Rusticiano geeft je zes bonuskaarten met sterke extra acties, die je per kaart één keer kunt uitvoeren.

Meer informatie: