Tiende titel voor Strategokampioen

Gisteren streden de 50 meest fanatieke spelers uit het gehele land om elkaars vlag tijdens het NK Stratego in Houten. In zeven rondes probeerden de deelnemers met hun strategische opstelling, geraffineerde tactiek en een flinke portie bluf hun tegenstander te verslaan. De 26-jarige Pim Niemeijer slaagde hier het beste in en wist daarmee de Nederlandse kampioenstitel voor de derde keer op rij te behalen. De 9-jarige Thomas Geelhoed wist zijn titel Nederlands Kampioen Stratego junioren te behouden.

Nederlands Kampioen Stratego (foto: Strategobond/Jumbo)

Pim Niemeijer won zes van zijn zeven wedstrijden, speelde één keer gelijk en is daarmee Nederlands Kampioen Stratego van 2017. Een titel om trots op te zijn. “Voor de tiende keer het NK winnen, voelt echt als een overwinning. Natuurlijk hoop je hier van te voren op, maar je moet het nog maar zien waar te maken. Ik heb een aantal spannende partijen gespeeld waarin ik slimme keuzes heb gemaakt en ook een beetje geluk heb gehad”, aldus Pim Niemeijer.

de beste junioren (foto: Strategobond/Jumbo)

Thomas Geelhoed heeft de eer van de familie wederom verdedigd. Hij bemachtigde voor de tweede keer de junioren kampioenstitel. De 9-jarige Thomas Geelhoed won alle rondes. Broer Daniel Geelhoed (13 jaar) werd tweede bij de junioren en oudste broer Bram (15 jaar) speelde mee bij de senioren maar behaalde daar net niet de top 10.

(Bron: persbericht Koninklijke Jumbo en Strategobond Nederland)