Magic Maze wint de innoSPIEL 2017

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Internationale Spieltage is de eerste winnaar van de nieuwe spellenprijs innoSPIEL bekendgemaakt. Deze spellenprijs waardeert het meest innovatieve spel van de jaargang. De innoSPIEL 2017 is gewonnen door MAGIC MAZE van Kasper Lapp (uitgegeven door Pegasus/Sit Down!). Dit spel is beloond voor de nieuwe coöperatieve speelwijze. De andere genomineerden waren FABELSAFT van Friedemann Friese en LYNGK van Kris Burm.

de uitreiking van de innoSPIEL 2017

De innoSPIEL is een samenwerking van het Friedhelm Merz Verlag en de stad Essen. Deze prijs vervangt als het ware de Essener Feder, de speciale prijs van de stad Essen voor het spel met de beste spelregels. Tijdens de huldiging liet Dominique Metzler doorschemeren dat dankzij de huidige spelregelkwaliteit hiervoor niet langer een speciale spellenprijs nodig is.

de jury van deze spellenprijs

Meer informatie: