Spiel 2017 breekt records

De vijfendertigste editie van de Internationale Spieltage SPIEL’17 heeft opnieuw records gebroken. De organisator meldt in het slotbericht 182.000 bezoekers, 1.100 standhouders uit 51 landen, een beursoppervlak van 72.000 m2 en 1.200 noviteiten. Op alle beursdagen stond het publiek ruim voor tienen in grote hoeveelheden voor het beursgebouw, waardoor de deuren vroegtijdig werden geopend.

een blik op de grootste hal

met gevulde speeltafels

Dominique Metzler, directrice van de beursorganisator Friedhelm Merz Verlag, is uiteraard meer dan tevreden met het topresultaat van haar beurs. Door verbeteringen in het openbaar vervoer en door extra parkeerplaatsen was de aanvoer van de bezoekers dit jaar beter geregeld (dat merkten wij met name zaterdagochtend, we waren vanaf Essen Kray binnen 15 minuten in de parkeergarage onder hal 3). De organisator is er trots op zoveel mensen uit alle werelddelen in Essen te mogen begroeten. Het nieuwe bezoekersrecord toont dat steeds meer mensen via gezelschapspellen even aan de hectiek van onze alledaagse digitale wereld weten te ontsnappen.

en soms overvolle gangpaden

De Internationale Spieltage SPIEL ’18 vinden plaats van 25 t/m 28 oktober 2018. Ik heb de beurs al in mijn agenda gezet, dit wordt mijn dertigste bezoek aan Spiel.

In de loop van deze week publiceer ik een korte impressie van de beurs.