Spellenkoorts in Duitsland

Aan de vooravond van Spiel 2017 meldt de Spieleverlage e.V., de branchevereniging van de grote spellenuitgevers in het Duitse taalgebied, voor het derde jaar op rij een forse groei van de spellenomzet. Dit is vooral merkbaar in het segment familie- en volwassenenspellen, waar een omzetstijging van 8% wordt genoteerd, de kinderspellen zijn met 5% gegroeid. In de eerste negen maanden van dit jaar is de omzet in het belangrijke subsegment ‘familiespellen’ met 10% gestegen. Het subsegment ‘kaartspellen’ toont een groei van 4,5%. Het subsegment ‘strategiespellen’ is met een indrukwekkende 19% toegenomen. Deze laatste ontwikkeling wordt toegeschreven aan speelavonden voor de jeugd en studenten. In deze leeftijdsgroep zijn ‘partyspellen’ en ‘thrillerspellen’ net zo geliefd als ‘brainteasers’ en ‘tactische spellen’.

Voorzitter Hermann Hutter verwacht een zeer goede omzet voor de kerstdagen, de traditionele piekperiode voor de verkoop van spellen. De branche kijkt optimistisch vooruit naar de laatste weken van het jaar. Spellen zijn geliefd en worden graag als kerstcadeau gekocht. Vooral de hoogwaardige en goed uitgevoerde spellen staan op veel verlanglijstjes. Binnen de speelgoedmarkt zijn de spellen weer mede de belangrijkste productgroep geworden, zo verklaart Hutter.

Ook de beurs Spiel in Essen zal de komende dagen alle records gaan breken. Omstreeks 1100 standhouders uit de hele wereld tonen daar een breed aanbod aan spellen. Op Spiel 2017 worden meer dan 175.000 bezoekers verwacht.

Meer informatie: