Jumping Turtle Games op Spiel 2017

De Belgische uitgever Jumping Turtle Games presenteert op Spiel 2017 twee nieuwe spellen. Ze delen op deze beurs een stand met Black Box Adventures (met Frutti di Mare) en The Mountain Men (met Sign). Deze uitgevers presenteren zich als MAD&BIG (Mega Awesome Dutch & Belgian Indie Games). Je vindt ze in hal 6, standnummer H108.

In Cover Me is iedere speler eindredacteur van een modeblad. Ze proberen elk seizoen met hun covermodellen de mode te bepalen. Iedere speler heeft een portfolio van modellen, waarvan hij er elke maand één op de cover van zijn blad moet plaatsen. Elke modelkaart heeft een unieke combinatie van kenmerken: haarkleur, haarlengte, achtergrondpatroon en kledingkleur. Door het uitspelen van modelkaarten worden de drie modekenmerken van het huidige seizoen beïnvloed. Elk seizoen worden de modellen vergeleken met de huidige modetrends. Voor elk kenmerk dat overeenkomt met een trend gaat de trendwaarde van het model met 1 omhoog. Elk model heeft dus altijd een trendwaarde van 0, 1, 2 of 3. Per maandblad wordt het meest trendy model bepaald en dit model krijgt vervolgens een plaats in de extra editie van het blad. De modellen die de extra editie niet hebben gehaald, gaan terug naar de hand van de speler. Modellen met een trendwaarde 3 of 0 leveren winstpunten op. Het spel wordt over drie jaar of twaalf seizoenen gespeeld.

Cover Me is geschikt voor 2-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 45-75 minuten. Het spel is ontworpen door Bram Verbiest en geïllustreerd door Bruno Cerkvenik.

Na Baby Blues en Baby Clues is het tijd voor de Baby Cruise. Dit spel is ontworpen en geïllustreerd door Ally Steven Severi. In Baby Cruise gaan twee ouders met hun kroost op cruise. Tot overmaat van ramp wordt een van beiden zeeziek en staat de ander er alleen voor. Dit wil niet zeggen dat je jezelf niet kan amuseren. Je trekt naar het casino en treft daar andere lotgenoten aan. Je trekt elke beurt één kaart van de stapel, laat die aan iedereen zien en geeft hem aan een medespeler. De meeste kaarten tonen een baby, een cocktail en een fruitsymbool. Elke baby heeft zijn eigen specialiteit, die de plannen van jou of je medespelers kan frustreren. Wanneer je drie gelijke fruitsymbolen bezit, win je de ronde. Maar wanneer je te veel cocktails hebt gezopen, verlies je de ronde. Door het winnen van rondes verzamel je gouden melkflesjes, waarmee je uiteindelijk het spel kunt winnen. Baby Cruise is geschikt voor 3-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 5-30 minuten.

Meer informatie: