Capo della Mafia bij 999 Games

Gezien een bericht op Facebook brengt 999 Games deze week een nieuw kaartspel uit, Capo della Mafia van de Nederlandse auteur Arjan van Houwelingen. Ik heb geen inhoudelijke informatie ontvangen en beperk me noodgedwongen tot dit korte bericht. Capo della Mafia is een blufspel. Elke ronde moet je zien te voldoen aan de vereisten van een opdrachtkaart. Daartoe speel je een aantal handkaarten open en gedekt uit. Kun je de vereiste symbolen niet spelen, dan kun je toch scoren wanneer jouw medespelers niet doorhebben dat je bluft. Word je betrapt, dan gaat dat ten koste van jouw score en verdienen zij punten.

Het spel is prachtig geïllustreerd door Fiore GmbH. Capo della Mafia is geschikt voor 3-7 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 30 minuten.

Meer informatie: