NSV op Spiel 2017

Dankzij White Goblin Games vinden de spellen van de Duitse uitgever Nürnberger-Spielkarten-Verlag met groot gemak hun weg naar Nederland. NSV presenteert op Spiel 2017 vier nieuwe titels, waarvan ongetwijfeld het een en ander bij de Goblins zal opduiken. Je vindt NSV in hal 1, stand C131.

Knister is een heruitgave van een dobbelspel van Heinz Wüppen. Dit spel is al twee keer met Nederlandstalige regels verschenen, in 2007 als High Score bij Ravensburger en in 2014 als Würfel Bingo bij Schmidt Spiele. Het materiaal van deze editie bestaat uit een scoreblok en twee zeszijdige dobbelstenen. Een speler gooit de twee zeszijdige dobbelstenen, waarna iedereen de som van de stenen op zijn eigen scorevel noteert. De puntentelling doet denken aan Yahtzee. Een full house, straat of vijf gelijken levert bijvoorbeeld veel punten op. De meeste punten krijg je voor een straat zonder 7. Het is zaak om jouw hoge rijtjes te noteren op de twee diagonale rijen, die leveren immers dubbele punten op. Knister is geschikt voor 1-12 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten. Leuk dobbelspel!

Qwixx Characters is een uitbreiding van het dobbelspel Qwixx. Iedere speler krijgt aan het begin een personage met een speciale vaardigheid, waarmee je het dobbelgeluk een handje kunt helpen. Op Spiel 2017 zijn 2000 exemplaren van deze uitbreiding beschikbaar.

Wat’n Dat… is een heruitgave van een partyspel van Claude Weber uit 1996. Jij en jouw partner moeten met houten speelstukken begrippen uitbeelden die de andere spelers moeten raden. Volgens de uitgever bevat deze editie verbeterde regels voor drie spelers.

The Game: Face to Face van Steffen Benndorf en Reinhard Staupe is een tweepersoonsversie van het kaartspel The Game.

Meer informatie: