Days of Wonder op Spiel 2017

Days of Wonder presenteert twee nieuwe titels op Spiel 2017: Ticket to Ride France en de Small World uitbreiding Sky Islands. Je vindt de uitgever in hal 3, stand B107 (met een shop in B108).

Op het dubbelzijdige speelbord van de Ticket to Ride France vind je kaarten van Frankrijk en de VS. Om deze uitbreiding te spelen, heb je treintjes, scorepionnen en treinkaartjes uit een van de twee basisspellen nodig. Elke uitbreiding heeft aanvullend spelmateriaal. Door de vorm van Frankrijk is het speelbord noodgedwongen groter dan gebruikelijk. Op de website van de uitgever vind je twee PDF-bestanden met onder meer de Nederlandstalige spelregels. [info]

De Frankrijk uitbreiding bevat 58 bestemmingskaarten, 2 bonuskaarten en 64 railstukken in verschillende lengtes. Laatstgenoemden zijn spoorlijnen, die je eerst op het bord moet bouwen voordat je een route kunt claimen. Je legt een passend railstuk op een lege route wanneer je als actie nieuwe treinkaarten trekt. Wanneer een route later wordt geclaimd, gaat het railstuk terug naar de voorraad.

De Old West uitbreiding speelt zich uiteraard af in de VS. Deze uitbreiding bevat 50 bestemmingskaarten, 2 bonuskaarten, 40 witte wagonnetjes (voor een zesde speler), drie stadsminiaturen per speler en een Alvin de alien fiche. Iedere speler kiest een beginstad met een van zijn stadsminiaturen. Hier moet je jouw spoornet beginnen. Je mag nooit een route aanleggen die niet is verbonden met jouw netwerk. Nadat je een route hebt geclaimd, mag je tegen inlevering van kaarten een stad op die route plaatsen. Een stad levert jou punten op wanneer iemand een route naar die stad claimt. Er is een variant waarin Alvin de alien vanaf Roswell door de VS trekt. Je krijgt extra punten wanneer je hem vangt.

Small World: Sky Islands is een nieuwe uitbreiding van het bordspel Small World. Deze set introduceert een nieuw speelbord met zwevende eilanden, die via twee locaties op het reguliere speelbord zijn te bereiken. Wanneer een volk een eiland controleert, levert dat een extra overwinningsmunt op. De set introduceert zeven nieuwe volken, waaronder Escargots, Scarecrows en Storm Giants. [Info]

Meer informatie: