Repos Production op Spiel 2017

De Belgische uitgever Repos Production komt met twee nieuwe spellen en twee mini-uitbreidingen van 7 Wonders naar Spiel 2017. Je kunt deze nieuwe titels voorbestellen via hun website. Je moet jouw voorbestellingen uiterlijk zaterdagmiddag om 16:00 uur afhalen. Je vindt Repos Production in hal 3, stand B109.

When I dream is een nieuwe editie van een communicatief partyspel dat eerder bij Drawlab Entertainment verscheen. Het spel is ontworpen door Chris Darsaklis en geïllustreerd door Asterman Studio, Vincent Dutrait en Christophe Swal. Je speelt zoveel rondes als er spelers meedoen. Elke ronde bestaat uit een nacht- en een dagfase. In de nachtfase deelt de droomspeler rolkaarten – Elfjes, Boeman(nen) en Zandman(nen) – uit aan zijn medespelers. Daarna bedekt hij zijn ogen met een slaapmasker, waarna een nieuwe droomkaart wordt getoond en een zandloper (van 2 minuten) wordt omgedraaid. De andere spelers geven om de beurt een indirecte hint van één woord, totdat de Dromer zegt te weten wat erop de kaart staat. Afhankelijk van het antwoord, belandt de kaart op de juiste of de foute stapel. De dromer weet niet of hij goed of fout zat. Vervolgens wordt een nieuwe droomkaart getoond enzovoort. Na twee minuten is de nacht voorbij.

Aan het begin van de dag wordt de dromer eerst gevraagd om over zijn droom te vertellen. Daarna krijgen de Elfjes en de Dromer één punt voor elke kaart aan de juiste kant en de Boeman(nen) één punt voor elke kaart aan de foute kant. De Dromer krijgt een bonus van twee punten wanneer alle elementen aan de juiste kant liggen. De punten voor de Zandman(nen) hangen af van de balans tussen goed en fout. When I dream is geschikt voor 4-10 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20-40 minuten. Op de website van het spel vind je spelregels in heel veel talen, maar niet in het Nederlands. Uit een korte toelichting van Asmodee NL/BE maak ik op dat er in 2018 een Nederlandstalige editie in de pijpleiding zit. [Info]

Op de website van Secrets, een spel van Bruno Faidutti en Eric M. Lang, is wel een Nederlandstalig regelboek te vinden. Secrets is een spel met geheime identiteiten dat zich afspeelt in de jaren ‘60. Iedere speler krijgt aan het begin een gedekt identiteitsfiche. Bij een spel met vier spelers ken je alleen jouw eigen identiteit, bij vijf of zes spelers ken je ook het geheim van je rechterbuurman, bij zeven of acht spelers wordt ook nog een centraal fiche kort getoond. Je loyaliteit kan tijdens het spel veranderen en moet altijd geheim blijven. Aan het einde van het spel wint het team (CIA of KGB) met de hoogste score, tenzij een Hippie de laagste individuele score heeft en de winst voor zichzelf opeist. De actieve speler trekt en onthult kaarten van de karakterstapel totdat hij twee verschillende karakters heeft. Hij legt één kaart gedekt onder de stapel en biedt de andere kaart, met een al dan niet op waarheid gebaseerde toelichting, gedekt aan een medespeler aan. Als deze de kaart accepteert, wordt de karakterkaart open voor de doelspeler neergelegd. Als deze de kaart weigert, wordt de karakterkaart open voor de actieve speler neergelegd.

De desbetreffende speler moet vervolgens de actie op de kaart uitvoeren. Acties: identiteitsfiches van twee medespelers verwisselen; jouw fiche ruilen met het centrale fiche; andermans identiteit bekijken; jouw fiche tonen zonder er zelf naar te kijken; het centrale fiche tonen en daarna ruilen met een buurman (terwijl de rest niet mag kijken); een fiche naar keuze bekijken; je karakterkaarten gedekt draaien (waardoor ze waarde nul krijgen); een medespeler een kogelkaart (0-3 strafpunten) geven. Secrets is geschikt voor 4-8 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 15-35 minuten. [Info]

Ten slotte zijn er twee Anniversary Packs voor 7 Wonders. De kleine set bestaat uit twee boosters met 15 kaarten voor 7 Wonders Leaders en 15 kaarten voor 7 Wonders Cities. De grote set bevat naast deze boosters een buidel met metalen munten en een T-shirt.

Meer informatie: