Magic Maze op Spiel 2017

Op Spiel 2017 pakt de Belgische uitgever Sit Down! uit met Magic Maze, de vreselijk leuke coöperatieve stressbom, die afgelopen voorjaar werd genomineerd voor het Spiel des Jahres. Op de beurs wordt de grote uitbreiding Maximum Security gelanceerd. Daarnaast hebben ze nog meer Magic Maze goodies: een setje miniaturen ter vervanging van de pionnen, een ‘do something’ T-shirt, buttons en een set met negen nieuwe tegels.

Maximum Security bestaat uit dertien modules, waarvan sommige de moeilijkheidsgraad verlagen en andere deze juist verhogen. In de laatste categorie zijn er meerdere modules met bewakers, die ook door de spelers wordt bewogen. De tegel met de bewaker is verboden terrein. Er zijn verder sensoren, die je moet draaien om bepaalde velden te kunnen betreden. Een stalen deur blokkeert de uitgang van de dwerg en moet door een andere held op afstand worden geopend. Anti-stress fiches maken het leven van de helden tijdelijk wat gemakkelijker. Met deze adempauzes kun je de zandloper draaien, een actietegel ruilen of tijdelijk communiceren. Met ventilatieschachten en het slopen van muren krijg je meer bewegingsmogelijkheden. Op kaartvakken is het gemakkelijker om nieuwe tegels te ontdekken. Met toverspreuken kun je bonusacties uitvoeren. Enzovoort. Maximum Security bevat dertien nieuwe tegels, vijf bewakerspionnen en allerlei fiches. Uiteraard zijn Nederlandstalige spelregels bijgevoegd (die je op de website van de uitgever al kunt downloaden).

Je vindt Sit Down! op Spiel 2017 in hal 3, stand Q118. Op de Sit Down! website kun je de bovengenoemde artikelen voorbestellen.

Meer informatie: