NSKN Games met een Vlaamse touch

Op Spiel 2012 debuteerden de Belgische spelontwerpers en neven Thomas Vande Ginste en Wolf Plancke bij eggertspiele met het bordspel Yedo. Op Spiel 2017 verschijnt bij NSKN Games hun nieuwe spel Dragonsgate College. De spelers zijn studenten die een legendarische dungeon moeten onderzoeken. Ze draften dobbelstenen uit het aanbod om daarmee acties uit te voeren, waarmee ze bijv. geld of winstpunten verzamelen, nieuwe leerlingen en professoren inhuren, gebouwen stichten (goed voor allerlei extraatjes), vorderingen maken op het dungeonspoor (goed voor bonussen en winstpunten) of investeren in de  carrière van een leerling (er zijn drie soorten die jou verschillende voordelen opleveren). Daartoe kies je een dobbelsteen met een waarde die overeenkomt met het gewenste actieveld (waarbij je de steen met een Imp kunt manipuleren). Kies je een steen in de kleur van een medespeler, dan mag die speler ook een actie uitvoeren. Dragonsgate College is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60-90 minuten. Op BGG kun je de Engelstalige spelregels downloaden. Ik heb ze kort bekeken en heb de indruk dat dit de moeite van een proefpot meer dan waard is.

NSKN Games demonstreert ook nog twee later uit te brengen spellen. Teotihuacan: City of Gods van Daniele Tascini lijkt een thematische opvolger van Tzolk’in: The Mayan Calendar. Mistfall, Chronicles of Frost is een deck builder in de fantasy setting van Mistfall. Voor laatstgenoemde wordt later dit jaar een Kickstarter gelanceerd.

Je vindt NSKN Games op Spiel 2017 in hal 1, stand G124.

Meer informatie: