Nominaties Gouden Ludo 2017

De Gouden Ludo is de belangrijkste Vlaamse spellenprijs. Een testpanel van spellenclubbezoekers heeft de afgelopen maanden tientallen voorgedragen spellen beoordeeld. Op basis hiervan zijn zes spellen genomineerd voor de eindronde van de verkiezing. Ook dit jaar zijn de genomineerden verdeeld in twee categorieën: familie- en expertspellen.

In de categorie familiespel zijn genomineerd:

  • Century: De Specerijenroute (Plan B Games/Asmodee Benelux)
  • Kingdomino (White Goblin Games/Blue Orange Games)
  • Magic Maze (Sit Down!/Geronimo Games)

In de categorie expertspel zijn genomineerd:

  • Great Western Trail (999 Games)
  • Navegador (The Game Master)
  • Terraforming Mars (Intrafin)

Leden van Vlaamse spellenclubs bepalen de komende weken de twee winnaars. De bekendmaking volgt op vrijdag 24 november aan de vooravond van de Vlaamse spellenbeurs Spel.

Commentaar: onze Vlaamse spelvrienden hebben ook dit jaar twee mooie lijsten afgeleverd. Door de verdeling in familie- en expertspellen ligt een vergelijking met de Nederlandse Spellenprijs voor de hand. Dat ga ik lekker niet doen, beide lijsten versterken elkaar en bevatten samen een prachtige doorsnede van de hoge spelkwaliteit in het Nederlandse taalgebied. Al is de nominatie van Terraforming Mars een tikje ongelukkig. Inhoudelijk is dit een prima nominatiekandidaat, maar een spel dat maanden uit productie is verdient in mijn optiek geen plek op zo’n mooie lijst.

Meer informatie: