Steffen-Spiele op Spiel 2017

De Duitse uitgever Steffen-Spiele lanceert op Spiel 2017 een nieuwe spellenreeks met drie nieuwe spellen en één heruitgave. Dit zijn stuk voor stuk compacte spelletjes met houten speelstukken. Je vindt de uitgever in hal 3 – stand G109.

27 is een abstract denkspel van Laurent Escoffier (bekend van Loony Quest). Het spelmateriaal bestaat uit 27 houten schijven in vier kleuren. Het speelveld bevat acht stapels. Het is de bedoeling om jouw schijven naar de andere kant te brengen. Maar elke ronde wijzigt jouw situatie: jouw aantal stapels, de hoogte, de bewegingsruimte en de lengte van de route. En dan komt die lastige  tegenstander je ook nog eens tegemoet met zijn schijven. 27 is geschikt voor twee spelers vanaf negen jaar en heeft een speelduur van 10-20 minuten.

Nonaga is een heruitgave van een abstract denkspel van Viktor Bautista i Roca. Op een klein speelveld van 19 houten schijven verplaatst iedere speler zijn drie speelstukken. Het is de bedoeling om als eerste jouw stukken op naburige schijven te krijgen. Maar ook de schijven liggen niet stil. Na elke beurt wordt er één verplaatst. Nonaga is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 15 minuten.

POK is een blufspel met dobbelstenen van Kasper Lapp (bekend van Magic Maze). De dobbelstenen geven aan hoe vaak elk symbool (driehoek, cirkel en vierkant) in de biedronde zichtbaar moet zijn. De spelers kiezen gedekt hun symbolen. Dan gaan de vuisten open en worden de symbolen geteld. POK is geschikt voor 3 -7 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer tien minuten.

Würfelblitz is een reactiespel met dobbelstenen van Steffen Benndorf (bekend van Qwixx). Er worden negen dobbelstenen met cijfers en/of kleuren gegooid. Dan moet je eerst bepalen welke cijfers door gekleurde stippen worden geneutraliseerd, vervolgens de resterende cijfers optellen, om ten slotte als eerste het juiste resultaat te noemen. Würfelblitz is geschikt voor 2-7 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 10-20 minuten.

Meer informatie: