Captain Silver bij HOT Games

Na het succes van Alhambra voorzag de Duitse uitgever Queen Games de meeste spellen ook van Nederlandstalige spelregels. Tegelijkertijd was men op zoek naar een Nederlandse distributeur. Dat werd een langdurig proces met veel partnerwissels, zelfs Jumbo was een tijdje van de partij. Helaas is Queen Games al een paar jaar gestaakt met het toevoegen van Nederlandstalige spelregels. Maar de huidige Nederlandse distributeur HOT Games laat zich niet kennen en komt volgende week met een Nederlandstalige editie van de Kinderspiel des Jahres genomineerde Captain Silver.

Iedere speler heeft een stoffen zak met voorwerpen (twee sets van acht verschillende per speler). Ze proberen tegelijkertijd op de tast het juiste voorwerp te vinden en zo snel mogelijk op het speelbord af te leggen. Op elk veld mag maar één voorwerp liggen en de velden moeten in volgorde worden afgewerkt. Voor een juist voorwerp word je beloond met gouden munten of mag je jouw piratenschip naar het schateiland bewegen, waar je waardevolle schatkisten verzamelt. Een onjuist voorwerp belandt op het vulkaaneiland en kost je geld. De speler met het meeste geld wint het spel.

Captain Silver is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. Het spel is ontworpen door Wolfgang Dirscherl en Manfred Reindl en geïllustreerd door Paletti-Grafik.

Meer informatie