Nox (zonder spellenzolder)

White Goblin Games heeft deze week het kaartspel Nox uitgebracht. Dit is de Nederlandstalige editie van het gelijknamige kaartspel van de Duitse uitgever HUCH! uit 2012. Nox is ontworpen door Steffen Brückner en geïllustreerd door Oliver & Sandra Freudenreich. Nox bevat 90 genummerde kaarten, elk 30 in de kleuren oranje, groen en blauw. Iedere speler start elke ronde met drie kaarten. De actieve speler legt één handkaart voor zichzelf of een andere speler af en trekt ten slotte een kaart van de stapel. Voor iedere speler ontstaat aldus een set kaarten. Deze set kun je uitbreiden door er een kaart naast te leggen. Je kunt de waarde van de set veranderen door een kaart op een kaart met dezelfde kleur te spelen. Zodra er twee stapels met dezelfde waarde in een set liggen, worden ze samengevoegd en wordt de set dus kleiner.

De ronde is voorbij wanneer de kaarten zijn verbruikt of een set zes stapels bevat. Dan krijg je punten wanneer jouw set minstens één stapel van elke kleur bevat. De waardes van de bovenste kaarten zijn jouw punten. Het spel is voorbij zodra iemand 150 of meer punten haalt. Je kunt ook spelen met de variant dat alleen de hoogste score van een ronde wordt genoteerd. Dan speel je tot 100 punten.

Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: