White Goblin Games neemt Chronicle Games over

Ik ontving zojuist een gezamenlijk persbericht van Chronicle Games en White Goblin Games. Laatstgenoemde neemt per 1 oktober 2017 de activiteiten van Chronicle Games over. Chronicle Games werd in 2015 opgericht door Michiel Hendriks en heeft de afgelopen twee jaar een goede reputatie en een mooie collectie opgebouwd, getuige onder meer de nominatie van Droomhuis voor de Nederlandse Spellenprijs van 2017.

Michiel Hendriks zal binnen White Goblin Games werkzaam zijn als Senior Developer en zal zich voornamelijk bezighouden met spelselectie, vertalingen en de kwaliteitsbewaking van de spellen. “Mijn hart en mijn kunde liggen vooral op dit vlak, en ik ben verheugd dat ik mij hier weer vol op kan focussen”, aldus Hendriks.

Chronicle Games wordt als studio binnen White Goblin Games gepositioneerd, de licenties van de spellen komen onder White Goblin Games te vallen. Laatstgenoemde zal zijn verkoopkracht ten volle inzetten om een groter spelerspubliek te laten genieten van de spellen van Chronicle Games.

“Via ons netwerk hebben we de mogelijkheid om het concept van Chronicle Games naar een nieuw niveau te brengen. Daarbij wordt alle mogelijke marketing- en verkoopondersteuning ingezet”, aldus Johan Kuipers van White Goblin Games. “In deze samenwerking worden de voordelen van beide bedrijven samengevoegd en ontstaat er een mooie synergie”, volgens Jonny de Vries van White Goblin Games.

Commentaar: ik vind dit een mooie ontwikkeling. Michiel Hendriks heeft het nodige in zijn mars op het gebied van internationale contacten, acquisitie van interessante titels, de ontwikkeling van Nederlandstalige uitgaven en de redactie van spelregels. Als eenpitter moesten deze kwaliteiten opboksen tegen de logistieke uitdagingen van een uitgeverij. White Goblin Games is een gerenommeerde uitgever, die de distributie en promotie van deze spellen uitstekend kan verzorgen. Een belangrijke kracht van de Goblins is verder het enorme vrijwilligerspotentieel, waardoor zij op beurzen en andere evenementen hun spellen goed voor het voetlicht brengen.

Over de Nederlandse Spellenprijs gesproken, door deze samensmelting hebben de Goblins nu alle genomineerden voor de familieprijs in huis. Ik durf te voorspellen dat de uitslag van de verkiezing tot vreugde in 2e Exloërmond gaat leiden.

Meer informatie: