Altiplano bij dlp games

De Duitse uitgever dlp games heeft na Orléans de smaak van ‘bag building’ te pakken. Op Spiel 2017 verschijnt een ander spel dat gebruikmaakt van dit mechanisme waarbij speelstukken uit een stoffen zak worden getrokken. Ook Altiplano is een ontwerp van Reiner Stockhausen. Het spel is geïllustreerd door Klemens Franz. Het spel speelt zich af in de Zuid-Amerikaanse Andes. Altiplano is een opbouwspel waarbij je een lucratieve productieketen moet opzetten. Naast het ontwikkelen van een effectieve productie is het ook zaak om de juiste goederen op het juiste moment te leveren, de straat tijdig uit te bouwen en om je goederen zo handig op te slaan dat je daarmee de waardevolste locaties vult.

Aan het begin hebben de spelers slechts toegang tot bepaalde grondstoffen en goederen. Iedere speler krijgt namelijk een andere rolkaart met verschillende startmaterialen. Op de markt kun je nieuwe productielocaties en daarmee nieuwe opties bemachtigen. De verschillende goederen (vis, alpaca, cacao, zilver of graan) hebben specifieke eigenschappen en plaatsen waar je ze kunt gebruiken. Zo zorgt zilver voor rijkdom, is vis een ruilmiddel voor andere goederen en leveren de alpaca’s je wol waarmee je stoffen kunt maken. De strijd om de verschillende goederensoorten is hard. Hetzelfde geldt voor de nieuwe locaties.

Altiplano is geschikt voor 2-5 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60-120 minuten. In de webshop van de uitgever kun je een exemplaar voorbestellen, dat je op de beurs kunt ophalen in Hal 1 stand F133.

Meer informatie: