999 Games bekent kleur

999 Games heeft het kinderspel Speed Colors uitgebracht. Het spel bevat 55 kaarten met illustraties. Elke kaart toont op de ene kant een in zes vakken verdeelde gekleurde afbeelding. Elk vak heeft zijn eigen kleur. Op de andere kant vind je een zwart-wit versie van dezelfde afbeelding. Iedere speler probeert de kleuren van zijn afbeelding te onthouden en moet ze vervolgens zo snel mogelijk op de zwart-witte kant zien te reproduceren. Voor het inkleuren gebruik je uitwisbare stiften, waarvan je er overigens maar één tegelijk mag vasthouden. Aan het einde van een ronde krijg je punten, waarbij onvolledige ingekleurde vakken niets waard zijn. Hetzelfde geldt voor buiten de lijntjes kleuren. Voor de volgende ronde worden de doppen van sommige stiften verwisseld. Na vier rondes is het spel voorbij. Het regelboekje bevat varianten voor een uitdagender puntentelling.

Speed Colors is geschikt voor 2-5 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. Het spel is ontworpen door Erwan Morin en geïllustreerd door Robin Rossigneux. Het spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017.

Meer informatie: