De Nederlandstalige Torres

In de jaren rond de eeuwwisseling was 999 Games de pionier van de Nederlandstalige spellenscène. Op een ‘cowboy-achtige’ manier gaven ze zo’n beetje alles uit wat er in Duitsland voorbij vloog. Inmiddels heeft 999 Games zich ontwikkeld tot een professionele speler, die zich hoofdzakelijk richt op kinder- en familiespellen, maar zijn roots niet vergeet door een kleine hoeveelheid experttitels in de catalogus te houden. De avontuurlijke cowboyrol ligt tegenwoordig meer bij White Goblin Games, die enthousiast, en op het eerste gezicht niet gehinderd door doelgroepstrategieën, van alles en nog wat op de markt brengt. Dit jaar hebben ze heel veel nieuws te bieden, zowel licentietitels als eigen producties. Een van deze licentietitels is de nieuwe versie van Torres, de Kramer & Kiesling topper die in 2000 tot Spiel des Jahres werd gekroond. Dit spel wordt volgende week uitgebracht. Grappig genoeg stond de eerste editie van Torres ooit in de catalogus van 999 Games, maar tot een daadwerkelijke uitgave is het nooit gekomen.

Op het speelbord van 8 x 8 velden wordt gestart met acht kleine kasteeltjes, die elk uit één plastic toren bestaan. Iedere speler claimt er één met een ridder in zijn kleur, de neutrale koning start ook op een vrije toren. Deze torentjes groeien in de loop van het spel in de breedte en de hoogte uit tot grote kastelen, waarop de spelers met hun ridders in drie puntentellingen zoveel mogelijk winstpunten proberen te verdienen. De hoeveelheid punten wordt bepaald door het product van de hoogte en het grondoppervlakte van een kasteel. Het spel duurt drie fases, waarin iedere speler een paar keer aan de beurt komt. In jouw beurt besteed je vijf actiepunten aan het vergroten van kastelen, het inzetten en verplaatsen van ridders en het kopen van krachtige actiekaarten. Het spel bevat ook nog een meestervariant, waarin de kleine geluksfactor helemaal om zeep wordt geholpen.

Torres is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 60 minuten.

Meer informatie: