Chronicle Games distribueert erop los

Chronicle Games haalt niet alleen Nederlandstalige versies van mooie gezelschapsspellen naar België en Nederland, sinds enige tijd is deze uitgever ook distributeur van leuke buitenlandse titels. Zo heeft Chronicle Games een distributieovereenkomst met Oink Games, waardoor Insider en Deep Sea Adventure sinds deze zomer in de Nederlandse winkels lagen. Deze populaire spellen waren vrij snel uitverkocht, maar de uitgever meldt dat Deep Sea Adventure en de nieuwe titel A Fake Artist Goes to New York (met Nederlandstalige spelregels in de knalroze doos) weer binnen zijn. Een nieuwe print run van Insider wordt aan het einde van de maand verwacht.

Chronicle Games distribueert sinds kort ook de spellen van de Poolse uitgever Granna. De spellen Capital, CV, CVlization en Spaghetti zijn reeds verkrijgbaar. Eerstgenoemde is vrijwel uitverkocht, maar een nieuwe printrun zal niet lang op zich laten wachten. Ten slotte distribueert Chronicle Games via Vendetta en World Board Games titels als Lifeboat, Dale of Merchants (ook Deel 2 en de Beavers uitbreiding), Airborne Commander en Got It.

Ook als uitgever staat het bedrijf niet stil. De voorbestelling voor de Nederlandstalige versie van Charterstone loopt nog. Deze is nog niet succesvol afgerond, dus bij interesse kun je nog steeds aan de bel trekken bij info@chronicle-games.com. De uitgever heeft inmiddels een testexemplaar van Charterstone in huis. Wil je het spel in levende lijve zien, dan vind je de uitgever op spellenbeurzen als De Kempen Speelt en het Brussels Games Festival. De uitgever is ook te porren voor demonstraties in spellenwinkels.

Last but not least komt Chronicle Games later deze maand met het nieuwe Nederlandstalige spel 10 Minuten Kraak – de tovenaarstoren. In dit spel proberen de spelers een tovenaarstoren te plunderen door de meeste voorwerpen van een bepaalde soort te verzamelen en te waken voor de strafpunten van vervloekte voorwerpen. Dit spel is ontworpen door Nick Sibicky, de oorspronkelijke uitgave is van Daily Magic Games. Een uitgebreide spelbeschrijving volgt binnenkort.

Meer informatie: